Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Še 30 jih nimajo, pa so že milijarderji 
Še 30 jih nimajo, pa so že milijarderji 
  17.11.2018  |  10:18
Čas branja: 2 min
Danes je na svetu več mladih milijarderjev kot jih je bilo kadarkoli doslej. Razloge lahko najdemo v bogatih družinskih rodovih in dedovanju, družinskih podjetjih in tehnoloških start-up podjetjih. Kar 63 milijarderjev je mlajših od 40 let.

Najmlajša milijarderka z 22-leti je Alexandra Andresen, katere vrednost premoženja so pri ameriški reviji Forbes ocenili na 1,4 milijarde dolarjev. Prav toliko je vredno tudi premoženje leto dni starejše sestre Katharine. Sta hčeri Johan H. Andresen mlajšega, ki je lastnik norveškega investicijskega podjetja Ferd. Na vsako hčer je prepisal 42-odstotni delež podjetja.

Gustav Magnar Witzoe je pri 25-letnik skoraj polovični solastnik SalMar, podjetja, ki je eden največjih pridelovalcev lososov. Norvežan je podjetje podedoval od očeta leta 2013, trenutna vrednost njegovega deleža pa znaša 1,9 milijarde dolarjev.

Evan Spiegel ima 28 let in je soustanovitelj Snap Inc, najbolj znane po aplikaciji Snapchat, preko katere si uporabniki pošiljajo slike, ki se po ogledu zbrišejo. Med študijem na univerzi v Stanfordu je srečal svojega partnerja Bobby Murphy (30 let) in ustanovila sta podjetje. Evanova tržna vrednost je 4,1 milijarde dolarjev, Murphyjeva pa 4,2 milijarde dolarjev.

28-letni Ludwig Theodor Braun ima 10-odstotni delež podjetja B. Braun Melsungen, ki se ukvarja z medicinskimi napravami. Njegov delež je ocenjen na 1,7 milijarde dolarjev.

John (28) in Patrick (30) Collison sta soustanovitelja podjetja Stripe, ki sestavlja programsko opremo za podjetja, da lahko na svojih spletnih straneh omogočajo neposredna plačila. Podjetje ocenjujejo na 20 milijard dolarjev. Delež bratov pa je skupaj vredno dve milijardi dolarjev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MOJEFIN
Razno
Razno Trije najbogatejši o tem, kako zabiti gol

Ko nogometaš Lionel Messi zabije gol, je pristno vesel in takrat ne razmišlja, koliko denarja mu bo to prineslo. Tudi jaz se tako...

MOJEFIN
Zaslužek
MOJEFIN
Zaslužek
MOJEFIN
Zaslužek
Zaslužek (moj portfelj) Imam 150 tisočakov v 24 skladih. Kako naj uredim portfelj?

Bralec Mitja ima 150 tisočakov vreden portfelj, ki se na prvi pogled zdi zelo razpršen, saj ima denar vložen v kar 24 različnih...

MOJEFIN
Razno
Razno (anketa) Če bi imel čarobno palčko, bi.... 2

Želja je veliko, vse niso uresničljive. Velikokrat si ovire postavimo sami v svoji glavi. Kaj pa če bi obstajala bližnjica - čarobna...

MOJEFIN
Varčevanje
Varčevanje Kako prilagoditi portfelj glede na trenutni poslovni cikel

Kaj nam sporočajo ekonomski kazalci in turbulence na finančnih trgih in kako temu primerno prilagoditi portfelj finančnih produktov?

MOJEFIN
Razno
Razno 5 finančnikov vam priporoča svojo knjigo!

Da vzamemo v roke knjigo, moramo včasih imeti tudi dober razlog oziroma dobro priporočilo, kajne? Pet finančnikov z različnih področji...