5 odličnih, a poceni idej za družinske zimske počitnice
5 odličnih, a poceni idej za družinske zimske počitnice
  14.02.2017  |  22:00
Čas branja: 3 min

1. Z otroki na sankanje: sankanje je mogoče tako rekoč povsod in skoraj ga ni otroka, ki mu dirkanje po hribu navzdol ni v zabavo.

Preverjene lokacije: Pokljuka, Kranj­ska Gora, Rogla, Pohorje, Stari vrh, Kriška planina, Soriška planina, Mari­borsko Pohorje, Celjska koča, Rakitna, Skirca pri Logatcu, Šentjošt nad Horjulom, Polževo, Kandrše Vidrga in Tivoli. Skoraj vsak si lahko najde tudi kakšen bližnji hrib v soseski.

Cena: sankanje je brezplačno, na nekaterih urejenih smučiščih doplačate nekaj evrov za vožnjo s tekočim trakom.

2. Družinski smučarski dan ali teden: smučanje je še vedno zimski šport številka ena v Sloveniji. Ker so otroci, predvsem mlajši, nepredvidljivi glede smučarske kondicije in motivacije, so zelo primerna tista smučišča, do katerih se lahko pripeljemo z avtom. Smučišča, na katere moramo z gondolo, imajo svoj čar, a zahtevajo boljšo organiziranost in več stvari v nahrbtniku.

Preverjene lokacije: v Sloveniji: Kranjska Gora, RTC Krvavec, Rogla, Stari vrh, Cerkno, Mariborsko Pohorje, Vogel, Soriška planina, Golte in Celjska koča. V tujini: Moena (Italija, Dolomiti), Simonhöhe (Avstrija).

Cena: dan na smučišču bi štiričlansko družino olajšal skoraj za stotaka, če še kaj pojeste, pa še za kakšnega desetaka več (cene smučarskih kart se gibljejo od 24 do 31 evrov za odrasle in od 15 do 17 evrov za otroke).

3. Z otroki na plavanje: kopališča so primerna izbira za otroke v vseh letnih časih in vremenu.

Preverjene lokacije: Terme Zreče, Terme Olimia, Terme Ptuj, Thermana Laško, Vodni Park Bohinj, Welness center Balnea, Terme Čatež, Terme Life Class, Vodno mesto Atlantis, Terme Banovci.

Cene: štiričlansko družino bi kopanje v termah/bazenih čez palec stalo med 35 in 50 evri, če se odločite za nekajurno kopanje, nekoliko manj.

4. Družinski teden na Kanarskih otokih: če v teh turobnih zimskih dneh razmišljate o peščeni plaži in toplem soncu, priporočamo obisk Kanarskih otokov, saj so nam pozimi tako finančno kot tudi časovno najbolj dostopni. Tam sicer ne boste doživeli tropskega raja, boste pa ujeli večno pomlad. Na vseh sedmih otokih boste zagotovo našli do družin prijazno ponudbo in vse udobje evropskih življenjskih navad.

Preverjene destinacije: Tenerife, Lanzarote in Fuerteventura

Cena: če malo pohitite z rezervacijo letalskih vozovnic in apartmaja, bosta doživetje in potovanje precej ugodni, od 500 evrov na osebo. Zaradi nizke stopnje enotnega davka na dodano vrednost, ki je samo petodstoten, so tudi cene nižje. Cena goriva je nižja kot v Sloveniji, cene hrane v trgovini so primerljive z našimi ali nižje, cene v restavracijah in barih pa se v splošnem lahko primerjajo z našimi.

 

5. Poiščite sonce, morje in ta hip odlične ponudbe v Egiptu: politične razmere so negotove, prav tako turistična ponudba s poleti iz Ljubljane. Vendar vse več agencij v svojo ponudbo vrača Egipt. Nam je misel na 2,5-urni polet, nič časovne razlike, na toplo morje, odlično družinsko ponudbo in dostopne vsevključujoče pakete spet zelo mamljiva.

Preverjene destinacije: El Gouna, Soma Bay

Cena: ta hip boste našli ponudbe »all inclusive« v odličnih hotelih za res smešne vsote, za osem dni 500 evrov na osebo.

Ideje za izlete in potovanja so napisale mamice s slovenskega bloga za aktivno preživljanje časa z otroki - kamzmulcem.si. Tam najdete tudi podrobnosti o predlaganih idejah.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MOJEFIN
Zaslužek
Zaslužek (pregled) Koliko me stane trgovanje s slovenskimi delnicami

Marsikdo razmišlja o nakupu vrednostnih papirjev oziroma trgovanju z njimi - sploh ker banke na depozit tako rekoč ne dajo obresti,...

MOJEFIN
Razno
Razno (galerija) Dan D: kaj smo izvedeli na prvem investicijskem dogodku za male delničarje 5

Kako gospodarska aktivnost in politika vplivata na borzne tečaje slovenskih blue chipov? Nekateri vidijo v bližnji prihodnosti tudi...

MOJEFIN
Zaslužek
Zaslužek (intervju) Na borzi si ne želim le državna, ampak tudi ambiciozna zasebna podjetja 4

Pošta Slovenije, HSE, Slovenske železnice, Dars, elektropodjetja ... je našteval predsednik uprave Ljubljanske borze Aleš Ipavec...

MOJEFIN
Razno
Razno (Finančna šola za najstnike, 1. dan) Svojim otrokom sem kar s sladoledom razložil, kaj je to davek

Kuharski mojster Luka Jezeršek, ki ga med drugim poznamo kot sodnika v kuharskem tekmovanju Masterchef, je 40 mladim udeležencem poletne...

MOJEFIN
Razno
Razno (Finančna šola za najstnike, 2. dan) Ne vem, kje bom pri 50, ampak se bom že znašel

»Nismo vedeli, da se morajo športniki, ki niso v klubih, truditi zbirati sredstva za svoje športno delovanje,« so bili začudeni...

MOJEFIN
Varčevanje
Varčevanje (seznam) Preverite, katere vrednostne papirje smo opustili

Letos so imetniki opustili 46 vrednostnih papirjev, od leta 2017 pa 346. Preverite seznam.

MOJEFIN
Zaslužek
Zaslužek Dilema: kupiti NLB prek londonske ali ljubljanske borze?

NLB je edina slovenska delniška družba, katere vrednostni papirji kotirajo tako na ljubljanski kot londonski borzi. Na ljubljanski so to...

MOJEFIN
Zaslužek
Zaslužek (svetovalnica) Jože ne ve, ali ima še vedno račun in delnice pri KDD. Kako naj preveri?

Z letom 2017 so imetniki vrednostnih papirjev morali te prenesti z registrskih računov. Kar 66 tisoč Slovencev tega še ni storilo....